Zieke mannen

Zieke mannen, zijn ze echt zieker dan de vrouwen?

Een zieke man. De meeste vrouwen kennen het wel. Ik hoor de opmerking wel eens vallen: Hij zit te klagen hoe beroerd hij zich wel niet voelt, maar wat een aansteller! Als ik me zo voel, doe ik nog gewoon de boodschappen, breng ik de kinderen naar school enz, enz.

 

Mannen voelen zich wetenschappelijk bewezen echt beroerder

Maar nu krijgen de heren bijval vanuit de wetenschappelijke hoek en nog wel van de vrouwelijke neuroloog Amanda Ellison. Mannen zijn wetenschappelijk bewezen echt beroerder van de griep dan de vrouwen… Ze noemt het de mannengriep.

Bij zieke mannen voelt het heftiger aan

Het zou bij mannen anders en vooral heftiger aanvoelen dan bij vrouwen. Grieperige mannen hebben meer koorts en voelen zij zich veel slechter tijdens het herstelproces. Hoe komt dit? In de puberteit vergroten in het brein het aantal temperatuur receptoren bij mannen. (cellen die kou en warmte processen activeren en regelen). Hierdoor wordt de man vatbaarder voor griepsymptomen.

 

Zieke mannen voelen zich slechter dan vrouwen

Dus mannen kunnen bij griep meer verhoging hebben dan vrouwen en zich dan ook echt slechter voelen. Dus als mannen klagen dat ze zich slecht voelen, zouden ze best weleens gelijk kunnen hebben volgens Dr. Ellison. Hoe het ook mag zijn, de meeste mannen en vrouwen hebben in grieperige perioden behoefte aan extra warmte en sympathie!

Lees ook eens:

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

6 + 14 =

Proefscheiding of time-out?
Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of tijdelijk uit elkaar gaan? Het komt voor dat koppels gedesillusioneerd raken door onzekerheden binnen hun relatie, maar niet klaar zijn om de permanente stap van een echtscheiding te nemen....

Lees meer
Mijn partner gaat vreemd
Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd, help! Wat nu? Help, mijn partner gaat vreemd Je hebt vermoedens dat je partner vreemdgaat. Het plaatje zoals je dacht dat het was, is ineens veranderd. Je wereld staat op z’n kop....

Lees meer
Sleur in een relatie?
Sleur in een relatie?

Sleur in relatie? Lees wat te doen Ouderwetse aandacht Misschien herken je het wel. In het begin van jullie relatie is alles leuk. Je bent verliefd en niets is teveel. Je doet samen leuke dingen als uit eten...

Lees meer