Sleur in een relatie?

Sleur in relatie? Lees wat te doen

Ouderwetse aandacht

Misschien herken je het wel. In het begin van jullie relatie is alles leuk. Je bent verliefd en niets is teveel. Je doet samen leuke dingen als uit eten gaan, stappen of naar de bioscoop gaan. De energie draait en bruist in jullie relatie.

Door de vele verplichtingen, overvolle agenda’s en vaak ook de kinderen raken jullie beiden vermoeid, uitgeblust en kunnen jullie niet meer de ouderwetse aandacht aan elkaar geven. Zonder het te merken, zit jullie relatie in een sleur.

In de afgelopen jaren heb ik veel stellen geadviseerd om beter om te gaan met de sleur binnen hun relatie.

De meest voorkomende redenen zijn;

 • De welbekende drukke agenda
 • Vanzelfsprekendheid
 • Gebrek aan verrassingen of plezier in de relatie
 • Teveel of te weinig persoonlijke activiteiten buiten de relatie en het gezin
 • Gemis aan initiatief voor gezamenlijke planning

 

Sleur in relatie? 7 tips om sleur te voorkomen

 • Maak je partner dagelijks deelgenoot van wat je voelt en denkt. Ga er niet vanuit dat je partner “maar moet weten” dat je van hem/haar houdt omdat je hem/haar zo goed kent.
  Maak daadwerkelijk tijd voor elkaar (desnoods in de agenda)
 • Stel vragen als je in een aanname dreigt te raken.
 • Geef regelmatig aandacht aan elkaar.
 • Zorg voor warmte en genoeglijkheid.
 • Heb gesprekken op persoonlijk en in relationele sfeer.
 • Praat op een positieve manier over behoeften en verlangens.
 • Complimenteer elkaar regelmatig.

 

Sleur in relatie? Tools om je relatie nieuw leven in te blazen

En als het dan nog niet lukt om in verbinding met elkaar te komen dan is het geen overbodige luxe om in relatietherapie of huwelijkstherapie te gaan. Een relatietherapeut kan je tools aanreiken om jullie relatie weer nieuw leven in te blazen. Woon je in Zoetermeer, Delft, Westland, Rotterdam of Den Haag? Maak dan een afspraak met Mohini.

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

13 + 2 =

Proefscheiding of time-out?
Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of tijdelijk uit elkaar gaan? Het komt voor dat koppels gedesillusioneerd raken door onzekerheden binnen hun relatie, maar niet klaar zijn om de permanente stap van een echtscheiding te nemen....

Lees meer
Mijn partner gaat vreemd
Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd, help! Wat nu? Help, mijn partner gaat vreemd Je hebt vermoedens dat je partner vreemdgaat. Het plaatje zoals je dacht dat het was, is ineens veranderd. Je wereld staat op z’n kop....

Lees meer
De kunst van een relatie
De kunst van een relatie

De kunst van een relatie Weet wat je wilt! Misschien een rare vraag maar: weet jij wat je wilde binnen jouw relatie? Mensen denken vaak niet goed na over wat zij verwachten van een relatie. Wat zijn nu jouw...

Lees meer