Hulp bij relatieproblemen nodig?

Hulp bij relatieproblemen nodig?

Wanneer is het noodzakelijk om hulp te vragen bij relatieproblemen?

Vaak lopen de emoties bij relatieproblemen zo hoog op dat er geen ruimte meer is voor begrip. Het gaat op dat moment alleen nog maar om gelijk krijgen en om degene die het hoogste woord heeft.

 

Schakel een relatietherapeut in

Het is raadzaam een relatietherapeut in de hand te nemen mochten jullie de volgende symptomen binnen jullie relatie herkennen.

  • Als jij of je partner niet meer praat wat hem of haar dwarszit.
  • Als de communicatie zodanig is verslechterd en je merkt dat het moeilijk is om weer als vanouds te praten met elkaar. Je resoneert niet meer met elkaar.
  • Je merkt dat er ongelijkwaardigheid is binnen de relatie. Als één van de partners begint te handelen als ‘ouder’ of ‘straffer’ en er een ernstig gebrek aan gelijkwaardigheid is binnen de relatie.
  • Wanneer je elkaar tegenwerkt in het dagelijks leven. Het is alsof je altijd tegenover elkaar staat. Dan wordt het tijd om hulp te zoeken.
  • Wanneer één van jullie geheimen heeft voor de ander. Elk individu binnen een relatie heeft recht op privacy maar wanneer je geheimen voor elkaar houdt, klopt er iets niet.
  • Als één van de partners een affaire heeft of overweegt. Fantaseren over een affaire is een signaal dat je iets anders wilt dan wat je op dit moment hebt. Hoewel het mogelijk is voor een relatie om te overleven nadat een partner een affaire heeft gehad, is het verstandig om eerst relatietherapie te overwegen voordat dat gebeurt.
  • Als je een gescheiden leven leidt. Wanneer stellen meer huisgenoten zijn dan geliefden, is dit vooral een reden om relatietherapie te overwegen.
  • Gaan jullie voor de relatietherapie en zijn jullie beiden eerlijk en toegewijd aan het therapieproces dan kan het huwelijk worden hersteld.

 

Relatiedeskundig en personal coach

Als relatiedeskundige met personal coaching blijf ik voortdurend investeren in mijn professionele ontwikkeling. Door middel van aanvullende opleidingen, trainingen en leertrajecten vergroot ik mijn vakkennis. Vanuit mijn beroepsverenigingen het ABvC en het RBCZ houd ik mij aan privacybescherming en garandeer ik absolute discretie en vertrouwelijkheid.

 

Hulp bij relatieproblemen nodig?

Mail of bel mij gerust voor meer info!

Lees ook eens:

Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of tijdelijk uit elkaar gaan? Het komt voor dat koppels gedesillusioneerd raken door onzekerheden binnen hun relatie, maar niet klaar zijn om de permanente stap van een echtscheiding te nemen. Ze weten het gewoon...

Lees meer
Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd, help! Wat nu? Help, mijn partner gaat vreemd Je hebt vermoedens dat je partner vreemdgaat. Het plaatje zoals je dacht dat het was, is ineens veranderd. Je wereld staat op z’n kop. Wat moet je doen? Hoe...

Lees meer
Sleur in een relatie?

Sleur in een relatie?

Sleur in relatie? Lees wat te doen Ouderwetse aandacht Misschien herken je het wel. In het begin van jullie relatie is alles leuk. Je bent verliefd en niets is teveel. Je doet samen leuke dingen als uit eten gaan, stappen of...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *