Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd, help! Wat nu?

Help, mijn partner gaat vreemd

Je hebt vermoedens dat je partner vreemdgaat. Het plaatje zoals je dacht dat het was, is ineens veranderd. Je wereld staat op z’n kop. Wat moet je doen? Hoe moet je nu reageren? Toch heb je twijfels maar je wilt zekerheid. Wat ga je nu zeggen zonder de situatie nog erger te maken?

Maak geen beschuldigingen voordat je kunt bewijzen dat je partner je bedriegt. Soms klopt je gevoel maar soms ook gewoon niet. Alleen omdat je denkt dat je partner vreemdgaat, wil nog niet zeggen dat het zo is. Trek geen overhaaste conclusies over ontrouw totdat je het goed  onderzocht hebt voor jezelf. Niets is irritanter en doet meer schade aan een relatie dan een echtgenoot die voortdurend de trouw van zijn partner in twijfel trekt.

Mijn partner gaat vreemd, of toch niet? Zekerheid voor alles!

Als het je opvalt dat er veranderingen zijn in het gedrag van je partner die je niet gewend bent, vraag dan op de man af wat de reden is. Je kunt verschillende zaken over je partner ook simpel nagaan. Controleer bijvoorbeeld de telefoonfactuur op meermalige oproepen naar een vreemd nummer en de duur van de gesprekken. Check de creditcard en de bankrekening op  buitensporige uitgaven voor items die je niet kent. Hoe meer rode vlaggen je vindt, hoe alerter je dient te worden. Als je vermoedens dan toch waarheid worden dan is het tijd om je partner te confronteren en te vragen wat er aan de hand is.

 

Praat met je partner over je vermoedens

Hoe moeilijk het ook is, probeer zo rustig mogelijk, redelijk en rationeel te blijven. Als je het probleem als een aanval ter sprake brengt, zal je partner zich waarschijnlijk alleen maar verdedigen. Hoe vreemd het ook is, je wilt uiteindelijk toch je partner kunnen geloven met de informatie die wordt gegeven. Probeer voor jezelf de informatie kloppend te krijgen zodat je overzicht houdt en daardoor rustig kunt blijven.

Hoe verscheurend de informatie ook kan zijn, het is belangrijk dat je beiden open en eerlijk bent, zodat de situatie niet erger wordt. Alle informatie die je krijgt, kun je daarna gaan verwerken of je nu besluit je relatie probeert te herstellen of dat je wilt scheiden.

 

Schakel een relatietherapeut in als je denkt dat je partner vreemdgaat

Als jullie bij elkaar willen blijven en er samen niet uitkomen,  schakel dan een relatietherapeut in. Met relatietherapie  en huwelijkstherapie kun je leren om te gaan met de gebeurtenissen die jullie relatie onder druk heeft gezet. Je komt er tijdens de therapie achter of jullie relatie voldoende draagkracht heeft om te herstellen. Eerlijkheid en inzet zijn de belangrijkste waarden tijdens een relatietherapie traject. Emotionele wonden genezen op die manier het snelst.

 

Omring jezelf met een positieve omgeving

Een affaire in een relatie is op vele manieren een emotionele klap voor je leven. Het is belangrijk om naast de relatietherapeut een ​​netwerk van familie en vrienden te hebben die jullie ondersteunt. Veel praten over de situatie, het uiten van negatieve emoties en ontspanning zoeken zal je helpen om verder te kunnen gaan met je leven.

Wees zorgvuldig met wie je praat, zorg voor een paar mensen waarop je kunt vertrouwen als je je hart wilt luchten of emotionele ondersteuning en relatiehulp nodig hebt. Uiteindelijk is het een proces die voor een ieder verschillend is.

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

2 + 8 =