Relatieproblemen

Relatieproblemen oplossenRelatieproblemen ontstaan veelal ​​door onvoldoende communicatie tussen de partners. Hierdoor kun je je ongelukkig voelen in je relatie.

Open communicatie kan moeilijk zijn als een gevolg van een specifiek voorgevallen probleem. Bijvoorbeeld niet kunnen of willen praten na het achterhalen van de ontrouw van een partner of het missen van voldoende aandacht.

Praat over relatieproblemen

Hoe moeilijk het ook is, rechtstreeks praten met je partner, indien mogelijk, is de eerste stap bij het aanpakken van relatieproblemen. Een gesprek samen met een relatietherapeut of counselor kan hierbij bevrijdend werken en processen versnellen.

Over de problemen praten geeft je partner de kans om dingen vanuit jouw perspectief te zien. Misschien realiseert de ander niet dat er een probleem is. Open discussie kan zeer effectief zijn, maar alleen als je bereid bent om naar de mening van de ander te luisteren en deze te accepteren.

In dergelijke gevallen is het belangrijk om enige tijd uit te trekken en na te denken over wat uw partner heeft gezegd Als je het lastig vindt om te praten, kan het schrijven van een brief jou helpen om je gevoelens duidelijk te uiten.

Soms is het schrijven van een brief aan je partner (ongeacht of je het wilt verzenden) een goede manier om te organiseren hoe je je voelt en waarom je je zo voelt.

Als je je niet kunt openstellen en je laat dit op zijn beloop dat kun je in ernstige relatieproblemen verzeild raken. Goed leren benoemen, willen begrijpen en werken naar een oplossing zorgt ervoor dat je weer een fijne relatie kunt hebben.

Relatieproblemen aanpakken?

Wil je je relatie redden? Met relatietherapie of huwelijkstherapie kun je begeleid worden in dit proces. Een tip van Molius: bekijk eens de relatietherapie ervaringen van klanten. Het is altijd goed om te ervaren dat je niet de enige bent die relatieproblemen heeft.
Uiteraard kun je vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

proefscheidingwww.molius.nl
Wat als je partner vreemdgaatwww.molius.nl
sleur in relatiewww.molius.nl
Wat is de kunst van een relatie hebben?www.molius.nl
verliefd op een anderwww.molius.nl
Grenzen aangeven relatieproblemenwww.molius.nl
relatieproblemen oplossenwww.molius.nl
goede relatietherapeutwww.molius.nl