Multiculturele relatietherapie

Ben je op zoek naar een interculturele relatietherapeut in het Westland of omstreken? Molius is gespecialiseerd in multiculturele relatietherapie. Maak kennis met Mohini, dé multiculturele relatietherapeut in het Westland en Den Haag. Samen komen we tot de juiste oplossingen.

7 + 12 =

Multiculturele relatietherapeut Mohini

Nederland is een mengelmoes van verschillende culturen. Deze culturen gaan verschillend om met relatieproblemen. Binnen de ene gemeenschap is er meer schaamte dan bij de andere gemeenschap en vaak worden problemen in de relatiesfeer stilgehouden. Bij familiekwesties wordt het vaak een slepende gebeurtenis waar men moeilijk uitkomt.

De multiculturele gemeenschap kan het lastig en moeilijk vinden om naar een Nederlandse relatietherapeut of psycholoog te stappen. Traditioneel vervult/vervulde namelijk de familie de rol van adviseur, waardoor vaak familiare verstandhoudingen onder spanning kwamen te staan.

Men komt vaak pas naar buiten met relatieproblemen als het al veel te laat is. Een multiculturele relatietherapeut zoals Mohini van Molius kan hierbij uitkomst bieden. Zij heeft ervaring in relaties waarvan één van de partners een andere afkomst heeft.

Multicultureel relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Interculturele relatieproblemen

Interculturele relaties komen veelvuldig voor in Nederland. Ze brengen echter ook de nodige uitdagingen met zich mee. Hieronder enkele veel voorkomende interculturele relatieproblemen waarmee partners te maken kunnen krijgen:

Communicatie: Taalverschillen kunnen tot misverstanden en verkeerde interpretaties leiden.

Culturele misverstanden: Verschillen in gewoonten, tradities en vooral sociale normen kunnen tot misverstanden leiden. Wat in de ene cultuur als beleefd of gepast wordt beschouwd, kan in een andere cultuur als aanstootgevend worden gezien.

Familieverwachtingen: Familie speelt een belangrijke rol in veel culturen, en de verwachtingen met betrekking tot het huwelijk, kinderen en gezinsbetrokkenheid kunnen hierbij sterk variëren. Het kan een uitdaging zijn om de eisen van de families van beide partners in evenwicht te brengen.

Religieuze verschillen: Als partners verschillende religieuze overtuigingen of niveaus van religieuze toewijding hebben, kan dit leiden tot conflicten op gebieden als feestdagen, rituelen en waarden.

Voedsel en dieet: Voedsel is vaak nauw verbonden met de cultuur, en verschillende voedingsvoorkeuren of -beperkingen kunnen spanningen veroorzaken, vooral bij het plannen van maaltijden of uit eten gaan.

Sociaal leven: Verschillende culturen kunnen verschillende benaderingen hebben van socialiseren, daten en vriendschappen. De ene partner geeft misschien de voorkeur aan een meer sociale levensstijl, terwijl de ander misschien gereserveerder is.

Interculturele-relatietherapie

Conflictoplossing: Culturele verschillen kunnen van invloed zijn op de manier waarop conflicten worden afgehandeld. Sommige culturen moedigen open en directe communicatie aan, terwijl andere er de voorkeur aan geven confrontatie te vermijden en het intern in de familie op te lossen.

Identiteit en erbij horen: In interculturele relaties kunnen individuen worstelen met vragen over identiteit en erbij horen. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze niet volledig thuishoren in de cultuur van hun partner of die van henzelf.

Opvoeding van kinderen: Beslissen hoe je kinderen moet opvoeden in een interculturele relatie kan een uitdaging zijn. Het kan zijn dat partners voor hun kinderen vragen moeten beantwoorden over taal, religie en culturele identiteit.

Stereotypering en vooroordelen: Sommige individuen in interculturele relaties kunnen te maken krijgen met discriminatie of stereotypering door anderen, wat de relatie extra onder druk kan zetten.

Carrière- en levensplannen: Verschillende culturele verwachtingen met betrekking tot carrières en levensdoelen kunnen tot conflicten leiden als partners verschillende visies op hun toekomst hebben.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel interculturele relaties deze uitdagingen met zich mee kunnen brengen, ze ook kansen bieden voor persoonlijke groei, leren en het opbouwen van sterke verbindingen op basis van wederzijds respect en begrip.

Open en eerlijke communicatie, de bereidheid om elkaars cultuur te leren kennen en de bereidheid om compromissen te sluiten, kunnen echtparen helpen veel van deze obstakels te overwinnen.

Anonieme relatietherapie westland

Veilige en anonieme spreeklocatie

geen wachtlijst relatietherapie westland

Geen wachtlijsten

Resultaatgerichte relatietherapie in Westland

Korte trajecten. direct resultaat

Resultaatgerichte relatietherapie Westland - Den Haag

Duidelijk en oplossingsgericht

Online relatietherapie

Begeleiding via Whatsapp, telefoon, en mail

Geen wachtlijsten

Begeleiding via Whatsapp, telefoon, en mail

Korte trajecten, direct resultaat

Veilige en anonieme spreeklocatie

Duidelijk en oplossingsgericht

Het Relatietherapie Plan

Het Molius Relatietherapie Plan kan voorkomen dat mensen in gemengde relaties zich gaan wegcijferen met alle mogelijke gevolgen.

Molius Relatietherapie Westland kan bij relatieproblemen als ervaringsdeskundige voor jou/jullie dienen met respect voor ouder, partner en/of kind. Op deze manier blijft er wederzijds begrip en gezond contact.

De kosten voor het traject zijn afhankelijk van het traject wat je kiest.

Informeer naar de vergoedingen bij je zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.nl. In geval van maatwerk kan gewenst een andere vorm van relatietherapie of hulpverlening training geboden worden.

Je kunt in dat geval vrijblijvend een offerte voor je hulpvraag aanvragen via mohini@molius.nl of bel 06 20418019.

Relatietherapie-Vlaardingen-ruimte-

Klantervaringen

Molius heeft veel stellen van meerdere nationaliteiten geholpen met relatietherapie. Mohini is al sinds 2006 actief in relatietherapie en personal coaching. Inmiddels heeft zij al meer dan 800 succesvolle trajecten afgerond. Op onze ervaringen pagina lees je positieve ervaringen van onze klanten. Hieronder kun je een greep uit de ervaringen van onze tevreden klanten lezen:

Adresgegevens

Multiculturele relatietherapeut

Multiculturele-Relatietherapeut
Mijn bezoekadres

Molius Westland
Counseling & Relatietherapie
Westlandse Poort
ABC Westland 131
2685 DC Poeldijk
T : 06 20418019
E: mohini@molius.nl

Bereikbaarheid
Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer (Bus 456, uitstappen Paul Captijnlaan). Praktijk is volledig toegankelijk voor minder validen.

Mijn praktijk is gevestigd op bovenstaand adres waar op het parkeerterrein kan worden geparkeerd.

Looproute in het gebouw
Ga het gebouw binnen. Kies op het toetsenbord naast de ingang nr 131 en druk vervolgens op de toets met het de bel. De deur wordt daarna geopend.

Mijn praktijk is op de derde etage. Dit is met de lift te bereiken. Vanuit de lift, ga rechts de deur door, en daarna links. Aan het einde van de gang zie je een bord met Molius. Hier zal ik jullie opvangen.

Mijn openingstijden

Uitsluitend op afspraak.
Ma – Vrij 09:00 – 20:00

Afspraken ’s avonds en in het weekend in overleg. Spoedafspraken telefonisch

Afspraak annuleren?

Afzegging
Afzegging van een afspraak dient binnen 24 uur voor aanvang te worden gemeld aangezien er tijd voor jou wordt gereserveerd.

Afspraken welke niet of te laat worden geannuleerd, zullen in rekening worden gebracht tegen het geldende uurtarief. Deze tarieven kun je hier terugvinden.

Betaling
Facturen dienen voor de vervaldatum te zijn voldaan. Voor verdere bijzonderheden zie onze algemene voorwaarden

Mijn beroepsverenigingen

Aangesloten bij:

RBCZ/TCZ nr 180045R
ABvC nr 116542
AGB geregistreerd sinds 2003

Klachten
Molius Westland is ingeschreven bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG) voor klachten en geschillen onder nummer 14657.

U kunt desbetreffende folder downloaden onder SCAG-folder download

Administratie

Informatie
Voor financiële kwesties of vragen over vergoedingen bij  zorgverzekeraars mail naar kantoor@molius.nl 

Bedrijfsgegevens
Molius & Schrevelius Management VOF
Uilehorst 71
2675WR Honselersdijk
T:  0620 418019
M: mohini@molius.nl
M: kantoor@molius.nl (administratie)

KvK: 27257196 Regio Haaglanden

Bankgegevens
Rabobank Midden-Westland
NL28RABO0368198456  t.n.v.  Molius & Schrevelius Management VOF

Wil je betalen in termijnen?

Om gespreid betalen mogelijk te maken heeft Molius Westland een samenwerkingsverband met In3. Tegen betaling van alleen de afsluitkosten kun je renteloos de kosten voor relatietherapie of Personal Coaching spreiden over 3 salarisrondes.

Het eerste gedeelte wordt bij aanvang betaald en de resterende twee termijnen maandelijks daarna. Je wordt bij deze service niet geregistreerd bij het BKR. Kijk voor meer informatie op www.payin3.nl

Wilt u gespreid betalen, geef dit bij uw aanvraag aan.

Niet gevonden wat je zoekt? Kijk ook bij de meest gestelde vragen

Contact multiculturele  relatietherapeut 

Weten hoe Molius, dé multiculturele relatietherapeut in het Westland en omgeving, jou effectief kan helpen bij het oplossen van jullie relatieproblemen? Vul vrijblijvend het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Reactie binnen 1 tot 3 uur tijdens openingstijden!

Contact mij

2 + 6 =

Veel gestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van Molius?

Ma – Vrij 09:00 – 18:00
Uitsluitend op afspraak

Afspraken 's avonds en in het weekend in overleg. Spoedafspraken telefonisch

Kan s' avonds een afspraak worden gemaakt?

In overleg kunnen er maandag tot en met Donderdag afspraken in de avond worden gemaakt. Je kunt dit via het contactformulier aanvragen.

Kan ik bij relatietherapie eerst alleen op gesprek komen?

Het is mogelijk om alleen op gesprek te komen. Echter als jij kiest voor een relatietraject is het voor de helderheid aan te raden om samen het intakegesprek in te gaan. Later kan er nog gekozen worden voor afwisselende, individuele gesprekken.

Volgt er na een intakegesprek altijd een vervolgtraject?

In het intakegesprek wordt altijd helder of het aan te raden is een traject in te zetten. Het komt echter ook voor dat er gedurende de intake genoeg tools en oplossingen aangereikt zijn zodat jullie zelfstandig verder kunnen!

Kan ik betalen in termijnen?

Om gespreid betalen mogelijk te maken heeft Molius Westland een samenwerkingsverband met In3. Tegen betaling van alleen de afsluitkosten kun je renteloos de kosten voor relatietherapie of Personal Coaching spreiden over 3 salarisrondes.

Het eerste gedeelte wordt bij aanvang betaald en de resterende twee termijnen maandelijks daarna. Je wordt bij deze service niet geregistreerd bij het BKR. Kijk voor meer informatie op www.payin3.nl

Wilt u gespreid betalen, geef dit bij uw aanvraag aan.

Wat is het bezoekadres?

Molius Westland
Counseling & Relatietherapie
Westlandse Poort
ABC Westland 131
2685 DC Poeldijk
T : 06 20418019
E: mohini@molius.nl

Bereikbaarheid
Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer (Bus 456, uitstappen Paul Captijnlaan). Praktijk is volledig toegankelijk voor minder validen.

Mijn praktijk is gevestigd op bovenstaand adres waar op het parkeerterrein kan worden geparkeerd.

Looproute in het gebouw
Ga het gebouw binnen. Kies op het toetsenbord naast de ingang nr 131 en druk vervolgens op de toets met het de bel. De deur wordt daarna geopend.

Mijn praktijk is op de derde etage. Dit is met de lift te bereiken. Vanuit de lift, ga rechts de deur door, en daarna links. Aan het einde van de gang zie je een bord met Molius. Hier zal ik jullie opvangen.

Worden de relatietherapiegesprekken vergoed?

Dit is afhankelijk hoe je (aanvullend) verzekerd bent bij jouw zorgverzekeraar. Meer informatie vind je hierover op vergoedingen.

Op www.zorgwijzer.nl kun je ook kijken of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Zoek hiervoor onder alternatieve geneeswijzen. Molius Westland is aangesloten bij de beroepsverenigingen ABvC en RBCZ.

Kunnen we meteen beginnen met een traject?

Meestal kan er na een intakegesprek meteen worden gestart met een traject. Er is doorgaans geen wachtlijst dus je wordt meteen geholpen.

Is na een relatie- of personal coaching traject sprake van een terugval?

Vaak ontstaat de angst hiervoor bij de laatste paar afspraken. Je kunt echter na jouw/jullie traject gebruik maken van een Molius Pakket waarbij je tegen gereduceerd tarief drie, vijf of tien zelf in te vullen afspraken kunt maken. Een soort strippenkaart dus. Het speciale tarief geldt alleen na een afgenomen traject.

Ik ben ondernemer. Kan ik een factuur voor mijn boekhouding ontvangen?

Ja, voor bedrijfscoaching of vertrouwensdiensten kun je een factuur BTW ontvangen voor jouw boekhouding.

Wat is counselling en wanneer gebruik ik het?

Counselling is een praktische vorm van individuele psychosociale begeleiding. Met praktische tools wordt er getracht in korte tijd resultaat te boeken. Counselling is van toepassing voor iedereen die een bepaalde vorm van stress ervaart. Voel je dat alles op het moment te veel is en loop je in de gezins-, relatie- of werksfeer tegen problemen aan? Herken je een van de volgende situaties? Dan is counselling misschien wat voor jou.

 

 • overspannen gevoel of burn-out
 • emotionele problemen
 • chronische vermoeid zijn
 • functioneringsproblemen op het werk
 • communicatie issues en conflicten
 • relatieproblemen
 • moeilijkheden m.b.t. studeren
 • rouw en verlies
 • concentratieproblemen en niet goed kunnen slapen
 • depressieve gedachten
 • onverklaarbare lichamelijke klachten
 • zingeving en levensvragen

Wat zijn de openingstijden?

Uitsluitend op afspraak.
Ma – Vrij 09:00 – 20:00

Afspraken 's avonds en in het weekend in overleg. Spoedafspraken telefonisch

Tarieven multiculturele relatietherapie

Vraag je je af wat multiculturele relatietherapie kost? We hebben de kosten voor jou op een rijtje gezet. Bekijk het overzicht op de tarievenpagina. Wist je dat de kosten voor relatietherapie veelal worden vergoed door jouw zorgverzekering?

Molius Relatietherapie Westland biedt je een vertrouwelijk plaats en een spreekkamer in huiselijke sfeer op nog geen 1 minuut van Den Haag.

Molius Relatietherapie is centraal gelegen in het Westland voor therapie in Zoetermeer, Delft, Rotterdam, Maassluis, Rijswijk  en Den haag.