Resultaatgerichte relatietherapie om relatieproblemen op te lossen
Relatieproblemen oplossen met het Molius Relatietherapie Plan

Relatietherapie

Relatieproblemen oplossen

Is het gevoel voor je partner afgenomen en vrees je dat dit niet meer terugkomt? Voel je je niet meer verbonden met je partner en ervaar je een gevoel van eenzaamheid in de relatie? Is er geen intimiteit en/of seksualiteit meer in jullie relatie? Ben jij of je partner (virtueel) vreemdgegaan en is het vertrouwen weg?

Dan kan het Molius Relatietherapie Plan jullie helpen om te onderzoeken of jullie relatie te herstellen is of dat het toch beter is om (op een goede wijze) uit elkaar te gaan.

Relatietherapie wanneer is het zinvol?

Vaak is het een grote stap om in relatie therapie te gaan en is nooit van tevoren helder wat de uitkomst zal zijn. Als beide partners echter bereid zijn om aan de relatie te werken en zich durven open te stellen, kan dit leiden tot een oplossing van de relatieproblemen en een verdere groei van de relatie.

Hierbij is het belangrijk om te beseffen dat relatietherapie of huwelijkstherapie een hulpmiddel is om jullie te ondersteunen in het herstel van de relatie, en dat de uiteindelijke uitkomst afhankelijk is van jullie inzet tijdens het proces. Ongeacht de uitkomst van het traject, is het voor beiden altijd zinvol om uiteindelijk helderheid te verkrijgen in jullie situatie.

Voor wie nog meer relatietherapie?

Relatietherapie wordt bij Molius Westland breed toegepast. Niet alleen echtparen of koppels maken gebruik van het Molius Relatietherapie Plan. Er doen zich ook moeilijke situaties voor in andere soorten van relaties.

Relatietherapeut Mohini Schrevelius biedt praktische hulp bij:

 • Liefdesrelaties
 • Werk- of zakelijke relaties
 • Volwassen familierelaties
 • Vriendenrelaties
 • Multiculturele relaties
 • LHBTQ+ relaties

Wat kun je van mij verwachten?

In de relatietherapie werk ik met gesprekken en praktische oefeningen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende benaderingen die ik kan inzetten afhankelijk van de problematiek die in jullie relatie speelt.

Mijn methoden

Als relatietherapeut werk ik onder andere met de volgende methodieken:

 

 • Emotionally Focused Therapy (EFT-Relatietherapie), waarmee we kijken naar de wisselwerking tussen partners, de (hechtings-) behoefte van beiden en de pijnstukken die het ervaren van een fijne relatie belemmeren.
 • Verbindingstechniek van Hedy Schleifer, waardoor partners kennis maken met elkaars gevoelswereld en elkaar weer kunnen ontmoeten.
 • Transactionele analyse, waarmee inzicht wordt verkregen vanuit welke rollen partners met elkaar communiceren en hoe deze effectief te veranderen.
 • Zijnsoriëntatie, waardoor je met een breder perspectief naar jezelf en je leven kunt kijken en daardoor betere keuzes kunt maken.

Empathie

Naast bovengenoemde methoden maak ik tijdens mijn werk gebruik van mijn intuïtieve en energetische vermogens. Hiermee kan ik invoelen op de personen, hun behoeften en de weg naar mogelijke oplossingen vrijmaken.

Molius Relatietherapie Plan

Ik begeleid jullie in een proces waarbij jullie door nieuw opgedane inzichten en concrete handvatten direct verandering kunnen ervaren in jullie relatie.

Afspraken zijn zowel overdag als in de avond in te plannen. Een intakegesprek duurt een uur. Tijdens dit gesprek bespreken we de problemen waar jullie tegenaan lopen, wat de behoeftes van beide partners zijn en de concrete hulpvraag.

Het is mogelijk dat het intakegesprek jullie voldoende inzichten geeft om zelfstandig te werken aan een oplossing. Is dit niet het geval, dan bespreken we samen een plan van aanpak waarbij jullie gebruik kunnen maken van het Molius Relatietherapie Plan.
Het plan bestaat uit 6 sessies van ieder anderhalf uur afgestemd op de behoeften binnen de relatie en van jullie als individuele personen. 

Altijd begeleiding

Gedurende het traject bied ik, als het tussendoor mis dreigt te gaan, aanvullende begeleiding en kunnen beide partners samen of individueel contact opnemen via email, telefoon of WhatsApp. Dit heeft als doel om tussen de sessies door niet snel weer af te glijden in de oude patronen.

Na afloop

Na afloop van het Molius Relatietherapie Plan kunnen jullie, als hier behoefte aan is, gebruik maken van een ‘Molius pakket’ met extra voordeel. De gesprekken hierbij kunnen naar behoefte worden ingezet en zijn bedoeld om vinger aan de pols te houden.

 

Wanneer heeft relatietherapie zin?

Hebben wij relatietherapie nodig?

Dit zijn tekenen van een goede relatie:

 • Je laat elkaar voldoende vrij zijn, zodat je jezelf kunt zijn.
 • Je weet wat de ander belangrijk vindt en je straalt dit uit.
 • Je benadert elkaar met waardering en respect.
 • Je kunt samen elkaars problemen onder de loep nemen.
 • Je trekt samen op, door elkaars gevoelens uit te wisselen.

Als de meeste bovengenoemde punten voor jullie opgaan, dan hebben jullie een sterke gevoelsband. Is dit niet het geval, dan lopen jullie het risico elkaar op een later tijdstip te verliezen.

Effectieve relatiehulp kan dit voorkomen. Met voldoende daadkracht en inzet kunnen jullie je relatie redden met het Molius Relatietherapie Plan.

Wat kun je bereiken met relatietherapie?

 • Een nieuwe kans in de liefde en vooral … hiervan genieten!
 • Ervaren hoe je elkaar meer lucht kunt geven, zonder dat dit tot afstand leidt.
 • Inzien hoe en waarom je partner reageert onder verschillende omstandigheden.
 • Grote stappen maken in je eigen persoonlijke ontwikkeling.
 • Een prettige, vrolijke en open sfeer thuis.
 • Het aanreiken van handige handvatten om je verstandhouding verder te laten groeien.

Hoeveel kost relatietherapie?

 • Intakegesprek van 1 uur € 125, –
 • Relatietherapie Plan bestaande uit 6 gesprekken van 1,5 uur € 1.350, –
 • Korting op een Molius pakket van 3, 5 of 10 gesprekken á 1 uur.
 • Betaling in termijnen mogelijk.
 • Factuur voor de zorgverzekering is inbegrepen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering is gedeeltelijk mogelijk onder alternatieve of complementaire geneeswijzen. Raadpleeg voor vergoedingsmogelijkheden je zorgpolis of kijk op zorgwijzer.nl

Staat je vraag hier niet bij? Check mijn FAQ.
relatietherapie-online

Relatietherapie, maar dan online?

Als je niet op een bepaalde tijd of plaats aanwezig kunt zijn, kan online relatietherapie een oplossing voor jullie zijn. Is één van jullie heel zenuwachtig, verlegen of angstig? Dan kan huwelijkstherapie online misschien veiliger voelen dan wanneer je in mijn spreekkamer bent. Ook in geval van een mogelijk virusprobleem zoals onlangs COVID is online relatiehulp een bewuste overweging.

Mijn online sessies verlopen via beveiligde communicatiemiddelen. Net als bij de therapie op locatie, zal relatietherapeut Mohini het probleem in kaart brengen en een plan van aanpak bespreken.

Nieuwsgierig? Maak dan een kennismakingsgesprek voor online relatietherapie bij Molius Westland Relatietherapie.