Huwelijkstherapie

Relatieproblemen oplossen
Met relatietherapie weer tot elkaar komen

Wat is huwelijkstherapie?

Huwelijkstherapie is ondersteuning voor partners die willen werken aan een fijn en liefdevol huwelijk. Hierbij ligt de focus op de relatie, maar wordt er ook gekeken naar het individuele aandeel van de mensen. Huwelijkstherapie gaat over drie thema’s:

– jezelf

– je partner

– en over jullie als stel.

Wanneer huwelijkstherapie?

Als je lange tijd tegen huwelijksproblemen aanloopt waar je samen niet uitkomt dan kan het erg zinvol zijn om in huwelijkstherapie te gaan. Men wacht echter te lang om een relatietherapeut/ counselor te contacten. Eerst wordt langere tijd ontkend dat er een probleem is of men denkt er in de regel te gemakkelijk over. Veel mensen vinden het ook moeilijk om hun “vuile was” buiten te hangen.

Partners met huwelijksproblemen zoeken vaak hulp voor een diversiteit aan problemen. Denk aan mensen die steeds in een vechtstand met elkaar staan door bijvoorbeeld communicatie problemen, intimiteitsproblemen, als een van hen vreemd is gegaan of verliefd is op een ander.

Hoe meer de tijd verstrijkt, des te moeilijker wordt het om een huwelijk te herstellen. In sommige gevallen zijn er stellen die weinig tot geen geloof hebben in herstel van hun relatie maar die toch als laatste alternatief kiezen voor huwelijkstherapie. Gelukkig is men dan toch bereid om te werken aan oplossingen waardoor positieve verbetering uiteindelijk leidt naar weer een fijn huwelijk.

Hoe werkt huwelijkstherapie? 

De eerste stap is om te leren naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Belangrijk hierbij is het aanleren en toepassen van nieuwe communicatie vaardigheden. Essentieel is ook dat je weet welke rol je hebt binnen de relatie en wat de verwachtingen hierbij zijn. Mogelijk dient dit te worden bijgesteld. Tijdens de gesprekken gaan we hiernaar op onderzoek.

Hierna kunnen vervolgens problemen worden aangepakt en opgelost. Of therapie succesvol is hangt af van beide mensen. Voor dit proces is namelijk motivatie en volledige toewijding nodig.

Een intakegesprek duurt een uur. Tijdens dit gesprek bespreken we de problemen waar jullie tegenaan lopen, wat de behoeftes van beide partners zijn en de concrete hulpvraag.

 

Met relatietherapie weer tot elkaar komen

Het is mogelijk dat het intakegesprek jullie voldoende inzichten geeft om zelfstandig te werken aan een oplossing. Is dit niet het geval, dan bespreken we samen een plan van aanpak waarbij jullie gebruik kunnen maken van het Molius Relatietherapie Plan. Deze bestaat uit 6 sessies van ieder anderhalf uur afgestemd op de behoeften binnen de relatie en jullie als individuele personen.

Gedurende het traject kunnen jullie naast de gesprekken, naar behoefte, gebruik maken van begeleiding via email, telefoon, SMS of WhatsApp. Dit heeft als doel om tussen de sessies door niet snel af te glijden. Met een tip of advies kunnen jullie dan weer met het proces doorgaan.

Na afloop van het Molius Relatietherapie Plan kunnen jullie, indien hier behoefte aan is, gebruik maken van een ‘Molius pakket’ met eenmalige extra korting. Deze aanvullende gesprekken kunnen naar behoefte worden ingezet en zijn bedoeld om vinger aan de pols te houden.

Dit zijn tekenen van een goede relatie:

 • Je laat elkaar voldoende vrij zijn, zodat je jezelf kunt zijn.
 • Je weet wat de ander belangrijk vindt en je straalt dit uit.
 • Je benadert elkaar met waardering en respect.
 • Je kunt samen elkaars problemen onder de loep nemen.
 • Je trekt samen op, door elkaars gevoelens uit te wisselen.

Als de meeste bovengenoemde punten voor jullie opgaan, dan hebben jullie een sterke gevoelsband. Is dit niet het geval, dan lopen jullie het risico elkaar op een later tijdstip te verliezen.

Effectieve relatiehulp kan dit voorkomen. Met voldoende daadkracht en inzet kunnen jullie je relatie redden met het Molius Relatietherapie Plan.

 • Een nieuwe kans in de liefde en vooral … hiervan genieten!
 • Ervaren hoe je elkaar meer lucht kunt geven, zonder dat dit tot afstand leidt.
 • Inzien hoe en waarom je partner reageert onder verschillende omstandigheden.
 • Grote stappen maken in je eigen persoonlijke ontwikkeling.
 • Een prettige, vrolijke en open sfeer thuis.
 • Het aanreiken van handige handvatten om je verstandhouding verder te laten groeien.
 • Intakegesprek van 1 uur € 125,–
 • Relatietherapie Plan bestaande uit 6 gesprekken van 1,5 uur € 1.125,–
 • Korting op een Molius pakket van 3, 5 of 10 gesprekken á 1 uur.
 • Betaling in termijnen mogelijk.
 • Factuur voor de zorgverzekering is inbegrepen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering is gedeeltelijk mogelijk onder alternatieve of complementaire geneeswijzen. Raadpleeg voor vergoedingsmogelijkheden je zorgpolis of kijk op zorgwijzer.nl