6 goede redenen om in huwelijkstherapie te gaan

Waarom kies ik voor relatietherapie?

De relatietherapeut van Molius kan met jullie mee denken of huwelijkstherapie van belang is. Wil je er zelf vast over nadenken? Ik heb 6 goede redenen om in huwelijkstherapie te gaan op een rijtje gezet.

Huwelijkstherapie of niet?

  1. Jullie communicatie is negatief geworden.

Als de communicatie eenmaal verslechtert, is het vaak moeilijk om hem zelf weer in de goede richting te krijgen. Negatieve communicatie kan er er in sluipen waardoor een van de partners zich depressief, onzeker of genegeerd voelt of zich uit het gesprek wil terugtrekken. Dit kan ook de toon van de muziek zijn in communicatie. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet altijd is wat je zegt, maar hoe je het zegt.

  1. Wanneer je overweegt een affaire aan te gaan, je hebt een affaire of je hebt een affaire gehad.

Herstellen van een relatie na een affaire is niet onmogelijk, maar het kost veel inzet.. Er is geen magische formule om de relatie te herstellen. Maar als beide personen toegewijd zijn aan de huwelijkstherapie, kan het huwelijk worden hersteld. Op zijn minst kan tijdens de relatietherapie worden vastgesteld hoe beide personen gezond verder kunnen gaan met hun leven.

  1. Wanneer mensen hun relatie als broer en zus ervaren.

Wanneer paren meer huisgenoten worden dan geliefden, kan dit een signaal zijn om in huwelijkstherapie te gaan.

  1. Wanneer partners niet weten hoe ze hun geschillen moeten oplossen.

Vaak weten mensen wat er aan de hand is in hun relatie maar weten zij niet een manier te vinden om het op te lossen. Dit is het perfecte moment om in huwelijkstherapie te gaan. Als een paar ergens mee vastzit, kan een professional helpen de relatie weer in de juiste richting te laten bewegen.

  1. Wanneer de enige oplossing een scheiding lijkt te zijn.

Hoewel een time-out een noodmaatregel is kan dit even rust brengen om na te denken. Een onbepaalde tijd doorbrengen van thuis lost niet het probleem op. Huwelijkstherapie is dan nodig om de nieuwe contactmomenten in goede banen te leiden.

  1. Wanneer een paar bij elkaar blijft omwille van de kinderen.

Kinderen dienen niet de doorslag te geven om bij elkaar te blijven. Mocht deze veel voorkomende gedachte toch spelen, is het verstandig huwelijkstherapie te overwegen. Een professional kan met praktische tools helpen mogelijkheden te zoeken of er nog leven in de relatie is. Het paar kan dan in staat zijn om problemen op te lossen en naar een positieve, gezonde relatie toe te werken.

Molius biedt huwelijkstherapie

Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent die relatieproblemen heeft. Molius heeft relatietherapie ervaringen voor jou op een rijtje gezet.
Wil je toch liever werken aan jouw eigen zelfvertrouwen? Molius biedt ook personal coaching aan.
Persoonlijk contact staat bij mij hoog in het vaandel. Dus wil je meer informatie. Neem dan vrijblijvend contact op en ik kan je voorzien van uitgebreide uitleg.

Relatieproblemenwww.molius.nl
Relatieproblemen oplossenwww.molius.nl
Waarom kies ik voor relatietherapie?www.molius.nl
Relatieproblemen oplossenwww.molius.nl
Relatietherapie geeft zicht op een uitwegwww.molius.nl

Relatie-therapie

Personal Coaching om onzekerheid te overwinnenwww.molius.nl
Stress veroorzaakt vaak hoofdpijnwww.molius.nl
Hoe is het om stiefouder te zijn?www.molius.nl