Tropenjaren

Tropenjaren

Soms wordt door de komst van jonge kinderen een relatie zwaar op de proef gesteld. Er verandert van alles. Er komen andere prioriteiten, een totaal andere structuur en bij menigeen veranderen er zaken op financieel vlak.

En dan niet te vergeten de vermoeidheid die toeslaat. Dat zorgt er voor dat je niet veel kunt hebben van elkaar en ook de tijd minder of niet kunt vinden om samen te zijn.

 

Tips voor je relatie

Om te zorgen dat je relatie niet lijdt onder het hebben van jonge kinderen,  is het van het grootste belang dat:

  • je tijd maakt om met elkaar te zijn. Even samen op de bank met een drankje, kop thee of kop koffie.
  • je jouw gevoelens deelt. Je partner kan niet in je hoofd kijken! Door de vermoeidheid is de verleiding vaak groot om te verwijten en te klagen. Laat weten dat je van elkaar houdt maar dat je het nu even niet trekt en bespreek hoe je dit samen kunt oplossen.
  • je waardering en interesse in elkaar blijft tonen. Geef elkaar die kleine complimenten. Deze elementen zijn niet vanzelfsprekend.
  • je best doet om manieren te vinden om je genegenheid voor de ander te tonen. Seksualiteit is vaak niet meer hetzelfde als voorheen. Een knuffel of een andere lichte aanraking doet wonderen.Kortom laat je partner tussen alle hectiek door weten dat hij of zij nog steeds speciaal is.

 

Vermijd tropenjaren

Relaties kunnen ermee gered worden en je leert je relatie, je partner en jezelf beter begrijpen. Het gaat verder dan alleen ‘een ruzietje oplossen’. Daarom maakt relatietherapeut Molius altijd eerst gebruik van een intakegesprek. Hierbij kijken we gezamenlijk welke hulp passend en effectief is. Vaak worden in een intakegesprek al handvatten aangereikt om forse stappen te maken in het herstel van de relatie.

Lees ook eens:

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

5 + 2 =