Tropenjaren

Tropenjaren

Soms wordt door de komst van jonge kinderen een relatie zwaar op de proef gesteld. Er verandert van alles. Er komen andere prioriteiten, een totaal andere structuur en bij menigeen veranderen er zaken op financieel vlak.

En dan niet te vergeten de vermoeidheid die toeslaat. Dat zorgt er voor dat je niet veel kunt hebben van elkaar en ook de tijd minder of niet kunt vinden om samen te zijn.

 

Tips voor je relatie

Om te zorgen dat je relatie niet lijdt onder het hebben van jonge kinderen,  is het van het grootste belang dat:

  • je tijd maakt om met elkaar te zijn. Even samen op de bank met een drankje, kop thee of kop koffie.
  • je jouw gevoelens deelt. Je partner kan niet in je hoofd kijken! Door de vermoeidheid is de verleiding vaak groot om te verwijten en te klagen. Laat weten dat je van elkaar houdt maar dat je het nu even niet trekt en bespreek hoe je dit samen kunt oplossen.
  • je waardering en interesse in elkaar blijft tonen. Geef elkaar die kleine complimenten. Deze elementen zijn niet vanzelfsprekend.
  • je best doet om manieren te vinden om je genegenheid voor de ander te tonen. Seksualiteit is vaak niet meer hetzelfde als voorheen. Een knuffel of een andere lichte aanraking doet wonderen.Kortom laat je partner tussen alle hectiek door weten dat hij of zij nog steeds speciaal is.

 

Vermijd tropenjaren

Relaties kunnen ermee gered worden en je leert je relatie, je partner en jezelf beter begrijpen. Het gaat verder dan alleen ‘een ruzietje oplossen’. Daarom maakt relatietherapeut Molius altijd eerst gebruik van een intakegesprek. Hierbij kijken we gezamenlijk welke hulp passend en effectief is. Vaak worden in een intakegesprek al handvatten aangereikt om forse stappen te maken in het herstel van de relatie.

Lees ook eens:

Nu relatieproblemen oplossen

Nu relatieproblemen oplossen

Relatieproblemen oplossen Relatieproblemen oplossen | Wat moet je doen als er echte relatieproblemen aan de hand zijn, als je merkt dat dingen niet meer lopen zoals ze altijd liepen tussen...

Lees meer
Ongelukkig in relatie

Ongelukkig in relatie

Ongelukkig in relatie Je hebt het niet zo snel in de gaten. Jezelf ongelukkig voelen in je relatie sluipt er op een vaak subtiele manier in. Hoe eerder je de realiteit van je situatie accepteert, hoe sneller je naar een...

Lees meer
Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of tijdelijk uit elkaar gaan? Het komt voor dat koppels gedesillusioneerd raken door onzekerheden binnen hun relatie, maar niet klaar zijn om de permanente stap van een echtscheiding te nemen. Ze weten het gewoon...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.