Wat zijn de kenmerken van een goede relatietherapeut

Kenmerken van een goede relatietherapeut

Hoe kies je nu een relatietherapeut? Waaraan herken je of diegene professioneel genoeg is om jouw probleem op te lossen? Wat kan voor jullie  de doorslag geven bij een intakegesprek? Waar moeten jullie op letten?

Communicatie vaardigheden goede relatietherapeut

Een effectieve relatietherapeut heeft bepaalde communicatieve vaardigheden. Hij of zij is allereerst onpartijdig en niet beïnvloedbaar en zal jullie beiden snel een veilig gevoel geven in het intakegesprek. Ook heeft zij een natuurlijk vermogen om te luisteren en kan zij ideeën en gedachten duidelijk aan anderen uitleggen.

 

Aanvaarding goede relatietherapeut

Een goede relatietherapeut heeft het vermogen om cliënten met een open, niet-oordelende houding te benaderen – de cliënt accepteren voor wie ze is in welke situatie zij ook verkeert.

 

Empathie tonen

Een relatietherapeut helpt mensen door een van de moeilijkste en meest stressvolle tijden van hun leven. De therapeut moet in staat zijn om empathie te tonen – de vaardigheid om zich in te leven in de situatie en gevoelens van de anderen. Empathie helpt de cliënt zich begrepen en gehoord te voelen.

 

Probleemoplossend vermogen

Het is niet aan de therapeut om de problemen van cliënten op te lossen. Zij dient echter wel probleemoplossende vaardigheden te hebben om cliënten te kunnen helpen bij het identificeren en wijzigen van negatieve denkpatronen en ander schadelijk gedrag dat een bijdrage levert aan hun problemen.

 

Een goede relatietherapeut heeft een flexibele houding

Een goede relatietherapeut heeft dus het vermogen om zich aan te passen aan de behoeften van cliënten. De houding is flexibel hij of zij houdt jullie niet aan een vooraf bepaald behandeltraject wanneer een andere aanpak gewenst is. Flexibel zijn is een van de belangrijkste eigenschappen van een professionele hulpverlener.

 

Zelfbewustzijn is een belangrijke eigenschap

Zelfbewustzijn is het vermogen om naar binnen te kijken en eigen psychologische stukken te identificeren. Dit vermogen voorkomt dat problemen van invloed zijn op, of conflicteren met die van cliënten. Zelfbewustzijn heeft een grote invloed op de effectiviteit van een hulpverlener.

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

4 + 4 =