Focussen op datgene waar je invloed op hebt

Korte, heldere en doeltreffende relatietherapie

Verandering begint bij jezelf

Je kunt je partner niet dwingen te veranderen. Je kunt je wel richten op veranderingen van je eigen gedrag. Het resultaat zou kunnen zijn dat je partner ervoor kiest om ook te veranderen. Stel dagelijkse doelen voor jezelf. Je doel kan zo simpel zijn als, “Ik ga glimlachen, knuffel mijn echtgenoot voordat ik aan het werk ga, en concentreer me vandaag niet geïrriteerd te zijn over zijn gedrag.” Of je gaat proberen om je meer liefdevol te gedragen tegenover je echtgenoot.

Doel stellen

Als je elke dag een doel stelt, kan het helpen om te focussen op het verbeteren van je relatie. Verminder afleiding en invloeden van buitenaf Als je relatie onder druk staat en je zoekt mogelijkheden om eruit te komen is het laatste wat je nodig hebt invloeden van buitenaf die je afleiden. Goed bedoelende vrienden en familie bieden veel advies en woorden van wijsheid. Echter, dit kan je afleiden van je doelen als je niet oppast.

Een vriend die zegt: “Als hij nu niet is veranderd gaat hij nooit veranderen”, kan je houding ten opzichte van je huwelijk beïnvloeden. Of een moeder die vaak zegt: “Je kunt altijd hier blijven,” zou je mogelijk dat extra duwtje om de deur uit te gaan kunnen stimuleren voordat je er echt klaar voor bent. Soms is een andere potentiële liefde ook een afleiding.

Affiare

Als je een affaire aangaat zal dit het oordeel over je relatie vertroebelen. Het is onmogelijk om je te concentreren op je relatie als je betrokken bent met iemand anders. Het hoeft niet eens perse om een seksuele affaire te gaan. Emotionele relatie kunnen ook je oordeel vertroebelen. Als je al in vertrouwen een collega of aan een speciale vriend over dingen vertelt waar je niet met je partner over praat, kan het betekenen dat je energie wordt verplaatst.

Als je mensen, of zelfs het werk of hobby’s, die je afleiden van het focussen op je relatie, is het belangrijk om deze afleiding te verminderen of te elimineren. Als je wilt dat je relatie verbetert, moet je in staat je energie en aandacht prioriteit te geven om je energie en aandacht aan je relatie zonder afleiding van invloeden van buitenaf.

Relatieproblemen oplossenwww.molius.nl
Relatietherapie geeft zicht op een uitwegwww.molius.nl

Relatie-therapie

Personal Coaching om onzekerheid te overwinnenwww.molius.nl
Stress veroorzaakt vaak hoofdpijnwww.molius.nl
Hoe is het om stiefouder te zijn?www.molius.nl
Doe de relatietest in het FORYOU Magazinewww.molius.nl

Relatietest

Tijdelijk uit elkaar gaan, is dat de oplossing?www.molius.nl
Mannen met griep zijn zieker als vrouwen met griepwww.molius.nl