Wat te doen als je denkt over het beëindigen van je relatie

Stoppen met je relatie

Ongelukkiig in relatie

Als je ongelukkig bent in je relatie en het voelt alsof je maar twee opties hebt: blijven in een onbevredigende relatie of scheiden, het is een moeilijke plek om te zijn. Het is ook een kritiek moment waar je directe acties een groot verschil kunnen maken voor de uitkomst van je relatie. Er is ook een derde optie:  je huwelijk te verbeteren en opnieuw genieten van je relatie.   Onderzoeken wat er moet veranderen Je kunt het probleem niet oplossen totdat je echt de tijd hebt genomen om te bepalen wat het probleem is.

Maak een wish list

Gewoon beslissen, “Ik ben gewoon niet gelukkig,” zal niet veel kans te bieden om het probleem op te lossen. Een beter uitgangspunt is, als je concreet erachter kunt komen waarom je niet tevreden bent. Maak een lijst van wat er zou moeten veranderen om meer tevreden in je relatie te voelen. Heb je meer genegenheid nodig? Wil je meer zelfstandigheid? Wilt je je meer emotioneel verbonden voelen met je partner? Probeer de lijst zo specifiek mogelijk te maken.

Open en eerlijk

Communiceer je behoeften Praat met je partner als je allebei rustig bent en genoeg tijd hebt om te praten. Je ontevredenheid uiten in de hitte van de strijd zal de situatie alleen maar verergeren. In plaats daarvan, praat met je partner over het plannen van een tijd dat voor jullie allebei uitkomt. Heb een open en eerlijk gesprek met je partner, maar doe dat niet op het verwijtende manier. Praat vanuit je ik in plaats van te zeggen, “je hebt nooit tijd voor mij, beter is “Ik wil meer tijd samen door brengen.”

Luister goed

Concentreer je meer op het luisteren dan je praten. Toont je partner dat je open staat voor ideeën en suggesties.  Vermijd  bedreigingen of ultimatums , ‘doe dit of anders. Je partner zal hoogstwaarschijnlijk  in de verdediging gaan en  je loze dreigementen alleen maar nog meer je relatie beschadigen.

Relatieproblemen oplossenwww.molius.nl
Relatietherapie geeft zicht op een uitwegwww.molius.nl

Relatie-therapie

Personal Coaching om onzekerheid te overwinnenwww.molius.nl
Stress veroorzaakt vaak hoofdpijnwww.molius.nl
Hoe is het om stiefouder te zijn?www.molius.nl
Doe de relatietest in het FORYOU Magazinewww.molius.nl

Relatietest

Tijdelijk uit elkaar gaan, is dat de oplossing?www.molius.nl
Mannen met griep zijn zieker als vrouwen met griepwww.molius.nl