Relatietherapie? We komen er zelf wel uit!

Relatietherapie zweverig?Relatietherapie …., dat ‘zweverige’ gedoe hebben wij toch niet nodig; wij komen er zelf wel uit. Kost handen vol geld en wat schiet je er mee op?

Wees eens eerlijk tegen jezelf? Zijn dit bekende gedachten die als eerste door je hoofd schieten bij het horen of lezen over dit onderwerp? Is er misschien ook een bepaalde angst? Therapie … moet je dan een deel van jezelf blootgeven? Net op dit moment, terwijl je al niet lekker in je vel zit! Dat kan ik er nu effe niet bijhebben! Eerst weer proberen op één lijn met m’n partner te komen. Daarna wil ik er wel een keer over nadenken …

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan me er overigens als relatietherapeut wel wat bij voorstellen. In de tegenwoordige, snelle en open samenleving ligt door allerlei, moderne communicatiekanalen alles zo op de straat. Kunnen we bepaalde dingen nog wel voor onszelf houden?

Niemand hoeft toch te weten, dat het niet goed tussen ons botert? Deze angst en de neiging om alles maar voor je uit te schuiven maakt het probleem alleen maar groter. Je gaat discussies uit de weg, je sluit je af en vlucht voor momenten waarop je samen bent. Waarom begint hij/zij er niet over? Je weet, dat het niet goed is, maar weet niet hoe je het moet aanpakken!

Als je nu niet snel ingrijpt, kan in zo’n situatie onherstelbare schade ontstaan. Je zit in een vicieuze cirkel, je wilt wel, maar het komt er niet van. Hierdoor wordt de berg steeds hoger en wordt de noodzaak alleen maar groter.

Hak de knoop door en zoek ondersteuning. Ga samen naar iemand, die ervaring heeft in het begeleiden van dit soort problemen. Je zult zien dat het lucht geeft. Maar het gaat niet vanzelf. Ongeacht de uitkomst moet je er wel aan willen werken. In het traject is het heel belangrijk ‘jezelf weer uit te vinden’; dat doe je alle twee. Je hoeft dit niet alleen te doen; je therapeut die al vaker met dit bijltje heeft gehakt, bewaakt het proces.

Een herkenbare situatie? Probeer het eens! Neem contact op met mij en kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek! Je zult zien, dat alle zogenaamde vooroordelen ruimschoots opwegen tegen de opluchting en positieve resultaten, die het kan geven. Ik help je jouw relatieproblemen oplossen.

Want … wees eerlijk, wat is er nu mooier dan een liefdevolle relatie met je partner?

Relatieproblemen oplossenwww.molius.nl
Relatietherapie geeft zicht op een uitwegwww.molius.nl

Relatie-therapie

Personal Coaching om onzekerheid te overwinnenwww.molius.nl
Stress veroorzaakt vaak hoofdpijnwww.molius.nl
Hoe is het om stiefouder te zijn?www.molius.nl
Doe de relatietest in het FORYOU Magazinewww.molius.nl

Relatietest

Tijdelijk uit elkaar gaan, is dat de oplossing?www.molius.nl
Mannen met griep zijn zieker als vrouwen met griepwww.molius.nl