Relatietherapie?…We komen er zélf wel uit!

Relatietherapie? We komen er zelf wel uit!

Relatietherapie …., dat ‘zweverige’ gedoe hebben wij toch niet nodig; wij komen er zelf wel uit. Kost handen vol geld en wat schiet je er mee op?

Eerlijk?

Ben je wel eens eerlijk tegen jezelf? Zijn dit bekende gedachten die als eerste door je hoofd schieten bij het horen of lezen over dit onderwerp? Is er misschien ook een bepaalde angst? Therapie … moet je dan een deel van jezelf blootgeven? Net op dit moment, terwijl je al niet lekker in je vel zit! Dat kan ik er nu effe niet bijhebben! Eerst weer proberen op één lijn met m’n partner te komen. Daarna wil ik er wel een keer over nadenken …

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan me er overigens als relatietherapeut wel wat bij voorstellen. In de tegenwoordige, snelle en open samenleving ligt door allerlei, moderne communicatiekanalen alles zo op de straat. Kunnen we bepaalde dingen nog wel voor onszelf houden?

 

Hoe aanpakken?

Niemand hoeft toch te weten, dat het niet goed tussen ons botert? Deze angst en de neiging om alles maar voor je uit te schuiven maakt het probleem alleen maar groter. Je gaat discussies uit de weg, je sluit je af en vlucht voor momenten waarop je samen bent. Waarom begint hij/zij er niet over? Je weet, dat het niet goed is, maar weet niet hoe je het moet aanpakken!

Als je nu niet snel ingrijpt, kan in zo’n situatie onherstelbare schade ontstaan. Je zit in een vicieuze cirkel, je wilt wel, maar het komt er niet van. Hierdoor wordt de berg steeds hoger en wordt de noodzaak alleen maar groter.

 

Je staat niet alleen

Hak de knoop door en zoek ondersteuning. Ga samen naar iemand, die ervaring heeft in het begeleiden van dit soort problemen. Je zult zien dat het lucht geeft. Maar het gaat niet vanzelf. Ongeacht de uitkomst moet je er wel aan willen werken. In het traject is het heel belangrijk ‘jezelf weer uit te vinden’; dat doe je alle twee. Je hoeft dit niet alleen te doen; je therapeut die al vaker met dit bijltje heeft gehakt, bewaakt het proces.

Een herkenbare situatie? Probeer het eens! Neem contact op met mij en kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek! Je zult zien, dat alle zogenaamde vooroordelen ruimschoots opwegen tegen de opluchting en positieve resultaten, die het kan geven. Ik help je jouw relatieproblemen oplossen.

Want … wees eerlijk, wat is er nu mooier dan een liefdevolle relatie met je partner?

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

7 + 2 =

Proefscheiding of time-out?
Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of tijdelijk uit elkaar gaan? Het komt voor dat koppels gedesillusioneerd raken door onzekerheden binnen hun relatie, maar niet klaar zijn om de permanente stap van een echtscheiding te nemen....

Lees meer
Mijn partner gaat vreemd
Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd, help! Wat nu? Help, mijn partner gaat vreemd Je hebt vermoedens dat je partner vreemdgaat. Het plaatje zoals je dacht dat het was, is ineens veranderd. Je wereld staat op z’n kop....

Lees meer
Sleur in een relatie?
Sleur in een relatie?

Sleur in relatie? Lees wat te doen Ouderwetse aandacht Misschien herken je het wel. In het begin van jullie relatie is alles leuk. Je bent verliefd en niets is teveel. Je doet samen leuke dingen als uit eten...

Lees meer