Relatie-test

Relatietest

Molius voor FORYOU Magazines
30 Oktober 2017

Relatie-therapie uitgelicht in Foryoumagazines.nl met Ruth JacottStel je voor: je zit in een relatie waarin je je niet meer fijn voelt. Je voelt je niet gehoord door je partner, gaat communicatie over belangrijke kwesties uit de weg en leidt net als je partner een eigen leven. Het kan ook zijn dat je juist van alles al hebt besproken en gedaan, maar niets lijkt te helpen. De hoop op verbetering heb je inmiddels opgegeven en toch kun of wil je (nog) niet een knoop doorhakken. Wat nu te doen?

Vaak denken mensen pas aan relatietherapie als ze geen zicht meer hebben op een uitweg.
In onderstaande situaties wordt er contact opgenomen met een relatietherapeut:
– De spanning in de relatie is te groot geworden, waardoor één van de partners of beide partners niet verder op dezelfde wijze kan / kunnen doorgaan.
– De partners zijn vaak het vermogen verloren om (weer) kwetsbaar te kunnen zijn en elkaar te vertrouwen.
– Een van de partners twijfelt over de relatie.
– Er is een derde persoon in beeld waarvoor de één ­gevoelens heeft.
– Partners willen graag hun relatie evalueren en zijn benieuwd wat ze nog verder zouden kunnen verbeteren en zouden kunnen ervaren in de relatie.

 

Hoe kan relatietherapie helpen in dergelijke situaties?

– Stellen leren hun problemen in de relatie vanuit een nieuw perspectief te bekijken en te onderzoeken.
– Beide partners kunnen nieuwe manieren aanleren om mogelijke conflicten vroegtijdig te herkennen en op te lossen als gevolg van de hulpmiddelen die door de ­therapeut worden aangereikt.
– Partners kunnen de wederzijdse communicatie leren te verbeteren.
– De therapie kan een ‘neutraal grondgebied’ bieden om de partners te helpen om over gevoelige kwesties te praten.
– De partners kunnen besluiten om hun relatie te herbouwen en een nieuwe start te maken.

– De partners kunnen een weloverwogen besluit nemen over de beëindiging van de relatie en op een goede wijze uit elkaar gaan. Dit is vooral belangrijk als er kinderen bij betrokken zijn.

 

Doeltreffend

Om de relatietherapie doeltreffend te maken, is het ­belangrijk dat beide partners bereid zijn om hun verantwoordelijkheid voor de relatieproblemen te nemen, hun tekortkomingen te accepteren en gemotiveerd zijn om te onderzoeken of hun relatie te herstellen of te ­verbeteren is. De relatietherapie gaat uiteindelijk over drie dingen: jezelf, je partner en jullie samen als stel.

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

9 + 1 =

Proefscheiding of time-out?
Proefscheiding of time-out?

Proefscheiding of tijdelijk uit elkaar gaan? Het komt voor dat koppels gedesillusioneerd raken door onzekerheden binnen hun relatie, maar niet klaar zijn om de permanente stap van een echtscheiding te nemen....

Lees meer
Mijn partner gaat vreemd
Mijn partner gaat vreemd

Mijn partner gaat vreemd, help! Wat nu? Help, mijn partner gaat vreemd Je hebt vermoedens dat je partner vreemdgaat. Het plaatje zoals je dacht dat het was, is ineens veranderd. Je wereld staat op z’n kop....

Lees meer
Sleur in een relatie?
Sleur in een relatie?

Sleur in relatie? Lees wat te doen Ouderwetse aandacht Misschien herken je het wel. In het begin van jullie relatie is alles leuk. Je bent verliefd en niets is teveel. Je doet samen leuke dingen als uit eten...

Lees meer