Nu relatieproblemen oplossen

Relatieproblemen oplossen

Relatieproblemen oplossen | Wat moet je doen als er echte relatieproblemen aan de hand zijn, als je merkt dat dingen niet meer lopen zoals ze altijd liepen tussen jullie, als reacties van je partner ineens anders zijn als daarvoor. Je wordt wantrouwig en tegelijkertijd nieuwsgierig. Wat kan de reden zijn van het afwijkende gedrag. Je gedachten vliegen alle kanten op. Het zou toch niet.. Hieronder wat tips om een goed gesprek aan te gaan met je partner zonder dat de emoties te hoog oplopen.

Relatieproblemen oplossen? Blijf vooral nadenken

Je relatieproblemen oplossen met relatietherapie

Wanneer je in gesprek met je partner wilt gaan, zoek dan het juiste moment. Dus bijvoorbeeld niet onder het koken, tijdens werkzaamheden rondom het huis enz. Zorg voor een rustige omgeving en neem de tijd voor een gesprek. Maak samen met je partner een afspraak om te praten.

Blijf rustig in het gesprek

Wanneer je het onderwerp bij jezelf houdt, heb je meer kans dat er naar je wordt geluisterd. Praat kalm, vertel wat je voelt en wat zaken met je doen en wat je er vervolgens van denkt.

Benoem ook positieve dingen als je je relatieproblemen wilt oplossen

Het is heel makkelijk wanneer je boos en verdrietig bent om alleen het negatieve te benoemen. Praat ook over onderwerpen die goed gaan. Vermijd zoveel mogelijk woorden als niet, nooit en altijd. Deze woorden maken je communicatie meer negatief.

Focus je op de persoon en niet het probleem

Spreek je partner op zijn of haar gedrag aan. Wordt niet persoonlijk door hem of haar voor allerlei dingen uit te maken. Dit is niet constructief en zal alleen maar zorgen voor verwijdering. Stel vragen om helderheid te krijgen. Vermijd daarbij zoveel mogelijk het “waarom” woord. Dit kan veroordelend overkomen. Denk aan woorden zoals; Wat, waar, hoe, welke, waarmee enz.

Moeite met relatieproblemen oplossen?

Als dan toch blijkt dat jullie je relatieproblemen niet kunnen oplossen dan is het raadzaam om in relatietherapie te gaan. Woon je in Zoetermeer, Delft, Westland, Rotterdam of Den Haag? Maak dan een afspraak met Mohini. 

Lees ook eens:

Vergoedingen?

Vergoeding vanuit de zorgverzekering is gedeeltelijk mogelijk onder alternatieve of complementaire geneeswijzen. Raadpleeg voor vergoedingsmogelijkheden je zorgpolis of kijk op zorgwijzer.nl

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

1 + 5 =