De kunst van een relatie

De kunst van een relatie

Weet wat je wilt!

Misschien een rare vraag maar: weet jij wat je wilde binnen jouw relatie? Mensen denken vaak niet goed na over wat zij verwachten van een relatie. Wat zijn nu jouw normen en waarden met betrekking tot het liefhebben in een relatie?

Zelfs al is de relatie in het begin superleuk, het kan je na verloop van tijd energie kosten. Je realiseert dat het anders, of niet is wat je in gedachten had. Neem in de beginperiode de tijd om erachter te komen wat je precies wilt in die nieuwe relatie en kijk of er naar gelang van tijd voldoende draagkracht is om de relatie door te ontwikkelen.

Stel jezelf de volgende vragen;
Naar wat voor persoonlijkheid ben je op zoek? Iemand die hoog in de energie is en van alles wil meemaken of een meer rustig type of misschien wel van allebei wat? Het is goed om dit van tevoren voor jezelf uit te filteren.

 

De kunst van een relatie; Omgaan met relatieproblemen

Hoe fijn je het ook met elkaar hebt, het is onvermijdelijk dat je elkaar wellicht zult kwetsen. Wat gebeurt er bij jullie in zo’n geval? Hoe gaan jullie er dan mee om? Wanneer je niet leert om elkaar met respect te confronteren en samen de zaken te benoemen die dwarszitten, zal je na verloop van tijd tegen relatieproblemen aanlopen.

Tijd nemen om constructief een gesprek te voeren is noodzakelijk. Benoem niet alleen negatieve zaken maar ook dingen die goed gaan. Neem jouw verantwoordelijkheid waarom jullie in conflict zijn geraakt. En bedenk samen een oplossing. Sluit het gesprek met een aanraking af zodat de verbinding weer voelbaar is.

 

Toon waardering voor elkaar

De grootste valkuil is de vanzelfsprekendheid binnen een relatie. Iedereen vindt het fijn, om in welke vorm dan ook, gewaardeerd te worden. Ook al “zou je partner dit toch moeten weten”, het doet goed om sommige intieme complimenten weer eens te horen.

De missie is niet volbracht als je eenmaal voor elkaar hebt gekozen. Dat is nu de kunst van een relatie! Elke dag is er weer één dat je voor elkaar wilt kiezen. Schenk samen tenminste eens per dag, per week, per maand, eens in het half jaar en eens per jaar aandacht aan elkaar. Laten zien dat je elkaar nog steeds waardeert! Jullie relatie zal voelen als een stevige, betrouwbare vesting!

 

Hulp nodig?

Als relatietherapeut help ik jullie graag bij het herstel van jullie relatie, zodat jullie weer een liefdevolle verbinding met elkaar ervaren. Neem contact op voor meer info!

Relatietherapeut Mohini zal er alles aan doen om jullie mogelijkheden in kaart te brengen en zal jullie met daad en raad bijstaan in jullie ontwikkelingen.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut, Molius Westland

Afspraak maken

Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Uw privacy is voor Molius Relatietherapie Westland van groot belang. Uw persoonsgegevens behandelen we daarom vertrouwelijk en zorgvuldig en beveiligen we goed.

11 + 4 =