Mindfulness oefeningen voor rust en stabiliteit
Multiculurele relatietherapeut

Relatieproblemen bij Hindoestanen

Relatieproblemen bij

Hindoestanen

Er bestaan grote verschillen in de manier waarop westerlingen en Hindoestanen met relatieproblemen omgaan. Er sprake van een grote schaamte binnen de Hindoestaanse gemeenschap over het bespreken van eigen problemen. In familiekwesties wordt het vaak een slepende aangelegenheid waar men niet uitkomt.

Hindoestanen zullen er niet snel voor kiezen naar een relatietherapeut of personal coach te stappen. Traditioneel vervulde de familie van oudsher deze rol altijd. Nu iedereen voornamelijk bezig is een carrière op te bouwen, komt men pas met relatieproblemen, depressiviteit of angst naar buiten als het veel te laat is.

HINDOESTAANSE RELATIETHERAPEUT

Als Hindoestaanse relatietherapeut wil ik de drempel verlagen voor die groep Hindoestaanse mensen die er wel voor openstaat over hun relatieproblemen te praten. Door mijn eigen cultuur en ruime hulpverleningservaring kan ik multiculturele relaties maar vooral mensen van Hindoestaanse afkomst met het Molius Relatietherapie Plan of het Molius Personal Coaching Plan helpen om elkaar weer te vinden.

Multiculturele relatietherapeut

Hoe gaan Hindoestaanse jongeren om met relatieproblemen?

Voor Hindoestanen is het vaak moeilijk als hun kinderen een uitgesproken mening hebben of voor zichzelf meer vrijheid willen. In het bijzonder bij Hindoestaanse meisjes komt dit veelvuldig voor. Voor de familie is bijvoorbeeld de eis van maagdelijkheid van een dochter een erezaak.  Op dit punt denken Hindoestaanse ouders nog heel traditioneel. Wordt deze regel overtreden, dan kan soms verstoting uit de familie zelfs het gevolg zijn met als gevolg incidenteel zelfmoordpogingen.

Het gaat er niet om de vuile was buiten te hangen, maar ze schoon te krijgen. Het gaat er niet om eeuwenoude Hindoestaanse normen te verleggen of de ouders meer vrijheid voor hun kinderen te vragen maar door te luisteren, naast hen te staan en onder begeleiding te kijken wat voor beide partijen redelijk is om weer samen door één deur te kunnen.

Ik wil de drempel verlagen voor de groep mensen die er wel voor openstaat over hun relatieproblemen te praten. Lees hier alvast 6 goede redenen om in huwelijkstherapie te gaan . Door mijn eigen cultuur en ruime hulpverleningservaring kan ik hulp bieden bij het oplossen van (multiculturele) relatieproblemen. Als er te lang gewacht wordt, kunnen verstotingen uit de familie of sporadisch soms zelfs zelfmoordpogingen het gevolg zijn.

Molius heeft de relatietherapie ervaringen van klanten voor je op een rijtje gezet.

Ja, ik wil een afspraak maken met Mohini
Niemand wat vertellen over relatieproblemen

Het Molius Relatietherapie Plan kan voorkomen dat mensen in gemengde relaties zich gaan wegcijferen met alle mogelijke gevolgen. Molius Relatietherapie Westland kan bij relatieproblemen als ervaringsdeskundige voor jou dienen met respect voor ouder en kind. Op deze manier ontstaat er wederzijds begrip en gezond contact.

De kosten voor het traject zijn afhankelijk van het traject wat je kiest.

Informeer naar de vergoedingen bij je zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.nl In geval van maatwerk kan gewenst een andere vorm van relatietherapie of personal training geboden worden. Je kunt in dat geval vrijblijvend een offerte voor je hulpvraag aanvragen via mohini@molius.nl of bel 06 20418019.

Mohini Schrevelius

Relatietherapeut/Counselor
Personal Coach
Zorgverlenercode(AGB) 90037326
Praktijkcode(AGB) 90015951

Beroepsverenigingen
ABvC 116542
RBCZ/TCZ 180045R

 

Uitvoerige reviews over de ervaringen van cliënten bij Molius Westland